Hart-en-licht 

Hart-en-licht staat voor verbinding, vrijheid en eenheid vanuit liefde en respect. Deze waarden breng ik graag in de samenleving hier op aarde.

 

Wat is de betekenis van deze waarden voor mij?

 

Verbinding vanuit liefde en respect staat voor mij voor aanwezig zijn bij jezelf en voor elkaar zonder voorwaarden, zonder oordeel en zonder verwachtingen. Of de persoon nu (fysiek, emotioneel, sociaal, mentaal) dichtbij je staat of heel ver weg.

 

Vanuit daar wordt er ruimte gecreëerd waarin jij jezelf of een ander mens vrij kan ontvangen en waarin alle vrijheid kan worden bewogen. Alles kan en mag in die ruimte worden verteld, gedaan, gemaakt en getoond.

 

Met vrijheid komt wat mij betreft verantwoordelijkheid. Vooral in een gedeelde ruimte. De verantwoordelijkheid bijvoorbeeld om geen acties te ondernemen die de veiligheid van wie of wat aanwezig is in de gedeelde ruimte in gevaar te brengen.

 

Daarnaast komt vrijheid hand in hand met respect. Respect voor jezelf maar zeker ook voor een ander.  Je respecteert hoe deze persoon wenst te zijn/doen/te vinden. Daarnaast respecteer je de ruimte van ieder persoon. Grenzen worden gerespecteerd wanneer deze worden gezet. Ruimte wordt geboden om vrij te bewegen. Uiteraard heeft iedereen dan ook de verantwoordelijkheid naar zichzelf toe om zijn eigen grenzen neer te zetten naar een ander en…….zichzelf.  

 

Wanneer dat wordt bereikt krijgt en voelt iedere persoon de ruimte om zijn unieke zelf te zijn. Een uniek onderdeel van het grotere geheel. Dan zullen alle unieke onderdelen in harmonie samenleven, samenwerken en vooral ook samenzijn. In liefde, respect, vrijheid, verbinding en harmonische eenheid.

gallery/human connection
gallery/hands-around-the-world1